19 Eylül 2011 Pazartesi

Mesai saatleri kısalacak Kalkınma Bakanı Yılmaz, haftalık çalışma süresini 3-4 saat indirmek istediklerini açıkladı. Böylece işsizlik de azalacak...

Hükümet, yeni istihdam paketi ile esnek çalışma modelini geliştirirken, haftalık çalışma saatlerini de aşağı çekmeyi planlıyor. Sabah'ın haberine göre paketle, Çalışma Bakanlığı tarafından 45 saat olarak belirlenen, ancak kamu ve özel sektör ortalaması 49 saati bulan haftalık çalışma süresinin 3-4 saat aşağı çekilerek, AB standartlarına getirilmesi hedefleniyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, mevcut yasal çerçevede istihdam artışına engel bir yapının olduğunu söyledi. "Daha fazla işe alımı değil, daha uzun çalışma saatlerini teşvik eden bir sistem var. Bu sürdürülebilir değil" diyen Yılmaz, bunu ortadan kaldırmak için hem mevcut çalışanların çalışma saatlerini indirmek, hem de işverenin yeni çalışanlar almasını sağlamak istediklerini kaydetti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, haftalık çalışma saatindeki 4 saatlik indirimin bile işsizlik oranlarını 3-5 puan aşağıya çekebileceğini ifade etmişti.

'YENİ ELEMAN ALIMI KOLAYLAŞIR'
Ali Babacan, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: "49 saatlik çalışma süresi 45'e inerse işveren 100 kişi değil, 105- 106 kişi çalıştıracak. Bizim ortalama süreyi azaltabilmemiz, işverenin mevcut elemanlarını çok çalıştırma yerine, yeni eleman almayı daha kolay hale getirmemiz işsizlikle mücadelede en önemli enstrümanlardan biri olacak."

Sağanak yağış geliyor!

İstanbullular serinleyecek. Sıcak hava yerini yağışlı havaya bırakacak. ÇArşamba ve Perşembe günü etkili olacak yağışın Cuma günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas, Osmaniye, Adana ve İskenderun çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimler ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

HAVALAR NORMALE DÖNÜYOR
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar bugünden itibaren yurdun batı bölgelerinde 1 ila 3, yarın doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalarak mevsim normallerine dönecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün, yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak.
Adana, Osmaniye, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Sivas kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.
Yarın, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Tunceli, Bingöl, Van, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Çarşamba günü, yurdun kuzeydoğu kesimleri ile güney ve batısı parçalı ve çok bulutlu olacak. Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır ile sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Yalova, İstanbul'un Avrupa yakası, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu geçeceği öngörülüyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Çanakkale, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın ile Balıkesir'in Ege kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.
Perşembe günü, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu geçecek. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacak.
Gece sıcaklıkları hafta boyunca mevsim normalleri civarında olacak. Hava sıcaklığı; bugün yurdun batı bölgelerinde 1 ila 3 derece, yarın doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredecek.
BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye ve İskenderun çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla kıyıları parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Tunceli) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Az bulutlu geçecek.